16 месеца затвор за телефонни измамници

  • 25 октомври 2016 09:02

  • 1086
  • 0
16 месеца затвор за телефонни измамници
©

Васил Василев и Марин Илиев и двамата от Ветово са осъдени на 16 месеца лишаване от свобода при строг режим, след постигнато в съдебното заседание споразумение с Районна прокуратура-Разлог. Двамата мъже се признаха за виновни затова, че в края на месец март тази година са извършили телефонна измама.

Подсъдимите са измамили възрастна жена от Разлог, като единият от тях се е представил за неин познат и ѝ е поискал 5000 лева. Той обяснил, че парите му трябват за капаро за доставка на радиатори.

Само преди две седмици Марин Илиев бе осъден на 13 месеца затвор за останалите телефонни измами извършени също в края на месец март тази година, заедно с аверите си Димитър Атанасов и Димитър Петров. Така Илиев получи 16 месеца лишаване от свобода и добави към предишната си присъда още три месеца.

Четиримата телефонни измамници бяха задържани при специализирана полицейска операция на ОДМВР- Благоевград, Русе и Търговище в района на язовир Тетово, Русенско в момент, когато отново прилагат схемата си за телефонни измами.

При обиск на тях и на автомобила, с който те са се придвижвали са открити мобилни телефони и СИМ- карти. Бандата измамници са извършили поредица от телефонни измами в района на Благоевград в периода от 15 март до 4 април, като са успели да измъкнат 32 000 лeва. Четири от измамите бяха извършени на територията на Разлог и Банско на обща стойност 9000 лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1086 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини