Арнаудова: Изпълнителният директор на ИАРА е задържан за злоупотреби с евросредства (видео)

  • 25 октомври 2016 07:23

  • 7354
  • 2
Арнаудова: Изпълнителният директор на ИАРА е задържан за злоупотреби с евросредства (видео)
©

Спецзвеното "Антикоруция" вчера е провело разследване в три града у нас: Бургас, Ямбол и в София. Операцията е за злоупотреба с евросредства. За нея има разрешение на съда. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на Нова телевизия.

Тя уточни, че има задържани 3 лица за 24 часа. "Иззети са много документи. Сред задържаните е изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Другите двама задържани са -  служител на ИАРА, а за другото лице - няма да съобщим с какво се е занимавал, за да не пречим на разследването. Става дума за отпускането на субсидии на дружества, подали неверни данни. Това е ставало със знанието на изпълнителния директор на Агенцията", уточни още тя.

Арнаудова отказа да каже за какви суми става дума, за да не пречи на разследването.

Последвайте канала на

Калина Христова
7354 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
петя

2016.10.25 | 10:38

2
Най-големият крадец е Гродан Колев-Кукуридзето-шев на РУО кърджали.Финансова ревизия ще се учуди колко много пари могат да бъдат откраднати от една безобидна институция като образованието.
хъма

2016.10.25 | 10:36

1
Колко бракувани лодки се стегнаха набързо и се регистрираха като риболовни кораби и веднага се отказаха от риболовна дейност и "лапнаха" по 20 000 евра минимум на плавателен съд???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини