Арестуваха мъж за въздушна целувка към полицай

  • 24 октомври 2016 19:25

  • 3328
  • 4
Арестуваха мъж за въздушна целувка към полицай
©

Арест от 24 часа и глоба от 150 лева отнесе мъж от Пловдив, след като стана ясно, че е бил арестуван и осъден заради въздушна целувка към... полицай. Проблемът със служителя на реда дошъл заради неработещата администрация в Пловдив, разказва потърпевшият Алекс Илиев пред "България днес".

Всичко започнало, след като Илиев отишъл в местното Второ районно, за да си получи новата лична карта, за която платил за бърза поръчка. Преди това ходил два пъти, но единия път се оказало, че картата не е готова, а втория, че има технически проблем в системата.

При третото му ходене служителката му казала да дойде след 1 час, защото този път принтерът се развалил. Илиев отказва, обяснявайки, че бързата поръчка е трябвало да стане десетина дни по-рано, и идва за пореден път. Така че е поискал среща с началника на отдела.

Вместо това в стаята пристига полицай, който обявява: "Виж к'во, първо, не те интересува кой е началникът, второ, дори и да знаеш, той приемен час няма".

"Това не е приемлив отговор - аз съм ваш клиент - вие предлагате услуга, за която аз съм си платил, а не получавам", отвръща му Илиев.

"Този отдел въобще не е към полицията, имаме си технически проблеми и излизаме в обедна почивка", обяснява на свой ред униформеният.

Полицаят предупредил Илиев, че ще го арестува за обида към длъжностно лице.

"На третата еднотипна закана не издържах и му изпратих една въздушна целувка", обяснява младият пловдивчанин. След това той е арестуван за 24 часа и осъден на 150 лева глоба за хулиганство.

"В ареста ми беше отказан достъп до адвокат, макар и изрично да поисках такъв за моя сметка и на мои разноски. Когато адвокатът ми е пристигнал в 05:10 ч. сутринта му е било обяснено, че "съм нямал право на адвокат", разказва още младежът след задържането.

"В акта, съставен по негови обяснения (на полицая - бел. ред.) и подписан както от него, така и от момичето на гишето, в ролята на негов свидетел, пише, че съм го нарекъл "идиот", "некадърник", както и че съм му казал: "Да ми целуне г..а".

"Може би наистина заслужавах да поотлежа заради поведението си, но не смятам, че полицаят реагира пропорционално на ситуацията. Още повече границата между лъжесвидетелство в такава бебешка ситуация и подхвърляне на пакетче дрога на невинен човек е много тънка", коментира в социалната мрежа Facebook Илиев.

Сега младежът издирва останалите граждани, които са били пред въпросното гише, за да свидетелстват, че такива думи и реплики не е имало.

Последвайте канала на

Novini.bg
3328 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.11.02 | 19:10

4
ПРИ ПОЖЕРНИКАРА бойко Е ТАКА
каката на баткото

2016.11.02 | 19:10

3
пич и те бой ядат - кютек му е майката и ще разберат ,че монетата има две страни!!!

2016.11.02 | 19:10

2
Тъпи,гадни,мързеливи,прости,агресивни милиционери!
България на т и к в и т е

2016.11.02 | 19:10

1
Арестували го заради некадърността на администрацията...вместо да натикат в ареста тия некадърници и ги глобят за неефективност в работата си!

Добави коментар

Водещи новини