Почина майка, убила сина си с брадва в Добринище

  • 24 октомври 2016 14:48

  • 7092
  • 2
Почина майка, убила сина си с брадва в Добринище
©

Майка, подсъдима за убийството на сина си с брадва, почина и делото срещу нея в понеделник бе прекратено. 76-годишната Горица Галчева трябваше да застане на подсъдимата скамейка, за да се гледа делото по реда на съкратеното съдебно следствие, но се оказа, че е починала на 15 юли.

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу възрастната жена от Добринище за убийство на осиновения й син Йордан, на 42 г., извършено с брадва.

Двамата живеели заедно в къщата им в Добринище, а синът често се напивал и тормозел майка си. Отношенията между двамата били влошени заради пиянството на Йордан, пише 24 часа.

Той не работел, непрекъснато искал пари от майка си, за да си купува алкохол. Нанасял й побои, пъдел я от дома им, събличал я гола. Често, след като била малтретирана от сина си, Горица отивала при роднини, които й предоставяли храна и подслон.

През нощта на 6 август 2014 г. Йордан се прибрал вкъщи много пиян, като по това време майка му спяла. Издърпал майка си от леглото на пода, заплашил я, че ще я убие. Жената излязла от къщата и взела брадва. Нанесла най-малко пет директни и коси удара по главата на сина си. После измила брадвата и я върнала на обичайното й място. Изпрала нощницата си, измила и забърсала част от кръвта на убития, след което си облякла дрехите, излязла пред дома и седнала на бордюра. Минал приятел на сина й и я попитал какво прави.

Тя отвърнала, че синът й паднал. Мъжът влязъл в къщата, за да окаже евентуална помощ, но се натъкнал на окървавеното тяло и се обадил на тел. 112. Възрастната жена веднага бе задържана и признала вината си. Не успяла обаче да преживее убийството на сина си и преди три месеца починала.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7092 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.22 | 19:42

2
Никой не може да отнема живота на детето си,9 месеца го е носила.Бог си е свършил работата

2016.10.25 | 15:37

1
Добре е направила.

Добави коментар

Водещи новини