ЕК призова за търпение към преговорите за търговското споразумение ЕС-Канада

  • 24 октомври 2016 14:04

  • 1350
  • 4
ЕК призова за търпение към преговорите за търговското споразумение ЕС-Канада
© Getty Images/Guliver

Говорител на Европейската комисия днес призова за търпение по развитието на въпроса със сключването на търговското споразумение ЕС-Канада.

Говорителят добави, че ЕК няма навика да работи с ултиматуми и срокове, в отговор на въпрос дали споразумението ще бъде провалено, ако очакването за постигането на договореност до края на деня не бъде оправдано. Той добави, че решението дали да бъде отменената насрочената за четвъртък среща ЕС-Канада ще бъде взето след разговор довечера между премиерите на Белгия и на Канада Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в и Джъстин Трюдо с председателите на Европейския съвет и на ЕК Доналд Туск и Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето.

ЕК работи неуморно, за да бъде постигнат положителен резултат и ЕС и Канада да подпишат договореното споразумение. Белгия все още е в процес на уточняване на позицията си, съобразно конституцията на страната. ЕК уважава изцяло този процес. Сега ни е нужно търпение. ЕК остава в готовност да улесни по необходимия начин успешния завършек на процеса, посочи говорителят.

Белгийското правителство се събира отново днес по обед, за да се опита да постигне промяна в националната позиция. Засега белгийското правителство остава единственото в ЕС, което не може да подпише търговското споразумение заради съпротивата на регионалния парламент в провинция Валония, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1350 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дидо

2016.10.24 | 20:59

4
Много е желко че така наречени българе участват в този фарс .

2016.10.24 | 18:33

3
СЕТА гарантира изкупуване на Канадската продукция от ЕС, пройзведената в БГ на заден план, пазарна икономика ?

2016.10.24 | 17:19

1
моля ......

2016.10.24 | 18:04

2
сета ,ще ни го нагнета до мъдетата ,само ако балонците и те се отъртят ,ние вече сме в първите редици и вече са ни голи гъзовете ,заповядайте кленове !

Добави коментар

Водещи новини