ЦИК със специална секция "Въпроси и отговори" за изборите

  • 24 октомври 2016 12:33

  • 3245
  • 2
ЦИК със специална секция "Въпроси и отговори" за изборите
© Булфото (Архив)

В сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) вече има секция с „Въпроси и отговори“ за предстоящия вот на 6 ноември. Гражданите могат да получат подробна информация за президентските избори и за референдума, показа проверка на Novini.bg

Хората могат да се осведомят и за това къде да гласуват, какво да правят, ако не се намират на постоянния си адрес или са изгубили личната си карта непосредствено преди изборите.

Сред въпросите са
: Кои избиратели се допускат да гласуват в изборния ден?, Кога се допуска гласуване с придружител на избиратели с трайни увреждания?, Кои лица присъстват при отварянето на избирателните кутии и установяването на резултатите от гласуването в секцията? И др. Много от въпросите се отнасят и към гласуването в чужбина.

Може да потърсите информация на www.cik.bg

До президентските избора и референдума остават 13 дни. България ще избире президент измежду над 20 кандидати. На националното допитване пък ще трябва да заявим дали подкрепяме държавната субсидия за партиите да бъде 1 лв. за един получен действителен глас, за мажоритарен избор на депутатите и за задължително гласуване.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3245 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.24 | 13:24

2
Изборите МНОГО ВЕРОЯТНО ще бъдат фалшифицирани с прибирането/НА КУП/ на чувалите с бюлетини и протоколи с милиционерските коли на Бъчварова/Цветанов/. Затова и не разрешават да се гласува по пощата от чужбина- трябва да отварят ВИЧКИ пликове от чужбина/откъде да знаят вътре бюлетината ли е или друго/ и да я фалшифицират ЕДНА ПО ЕДНА!
ДА ГО ЗНАЕТЕ

2016.10.24 | 12:57

1
Всичко е за парлама! Изборите ще бъдат тотално фалшифицирани...

Добави коментар

Водещи новини