Кристиян за първи път казал "мама" часове преди да умре

  • 24 октомври 2016 06:36

  • 79432
  • 0
Кристиян за първи път казал "мама" часове преди да умре
© Getty Images/Guliver

Ивелина Костадинова и съпругът ѝ Ангел ще изчакат резултатите от изследванията на тъканните проби, преди да кремират единственото си дете, което загубиха преди седмица. Според тях информацията до този момент е непълна и противоречива. Малкият Кристиян почина в реанимацията на бургаската болница дни след като навърши една година.

“Искаме да научим всичко - всяка стъпка от лечението, което му е прилагано след приемането в болницата на 16 октомври, причината за смъртта”, заяви 26-годишната Ивелина, цитирана от "24 часа". “Сутринта на 18 октомври в 8,15-8,20 ч получих обаждане от болницата, попитаха ме дали аз съм майката на Кристиян. Чух: “За съжаление, вашето дете почина. Сърцето му не издържа. Моля, елате!”. Реагирах: “Как така? От какво не издържа сърцето му?” Но от другата страна чух ту-ту-ту... Бяха затворили телефона”, разказва майката. В съобщението за смърта пише: “Епилептичен статус, мозъчен оток”. “Не мога да разбера кое е вярно - от една страна, сърцето му не издържало, а има епилепсия и мозъчен оток”, недоумява майката.

Нито тя, нито съпругът ѝ са видели тялото на детето. “Помолих ги да го видя, но започнаха да ме убеждават, че е по-добре да го запомня живо, изглеждало страшно. Настоявах, казах, че каквото и да е, това е моето дете”. За последно тя вижда сина си в неделя вечерта. Според нея момченцето е било адекватно, зарадвало ѝ се. “Каза “мама” за първи и последен път”, споделя майката.

Накрая на свиждането получава гърч и Ивелина трябва да напусне отделението. “В последните 12 часа медицинският екип се опита да овладее все по-често настъпващите кризи. Последната, която се оказва и фатална, е в 5,30 ч. Час и половина лекарите правят сърдечен масаж и кардиопулмонална реанимация. Въпреки усилията малкият пациент издъхва в 6,50 ч”, съобщиха от УМБАЛ - Бургас. Оттам са категорични, че лекарите са направили всичко по силите си, за да спасят живота на детето.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
79432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини