Ако ползвате iPhone, прочетете това (снимка)

  • 23 октомври 2016 20:58

  • 91068
  • 1
Ако ползвате iPhone, прочетете това (снимка)
©

Наречено IP Box, устройството е достъпно в онлайн магазина Fone Fun Shop за 120 британски лири, или около 170 долара в момента. То извършва атака с т.нар. груба сила (brute force), при която изрежда различни пароли, докато налучка вярнатам пише Дейли Мейл, цитиран от Струма бг.

IP Box се включва към дисплея и системата за захранване на айфон. Въпреки че устройствата на Apple са защитени от brute force атаки, хакерската джаджа успява да преодолее това препятствие.

Принципно, ако потребителят на айфон въведе няколко пъти грешна парола, мобилното устройство блокира. В зависимост от версията на фърмуера и модела смартфон или таблет, максималният брой на невалидни опити е три или пет.

Как IP Box се справя с тази преграда? Веднага след въвеждане на невярна комбинация от символи, IP Box прекъсва захранването и не позволява на смартфона да запише грешната информация в паметта. Това позволява въвеждане на пароли неограничен брой пъти.

В редакцията на Дейли Мейл е проведен експеримент за взлом на парола от 4 символа за iPhone 5c, като това занимание е отнело 6 часа. Вярната парола се оказала 3298. След пробива, журналистите получили достъп до всички данни в устройството, както и до функциите за смяна и изключване на паролата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
91068 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум

2017.01.10 | 00:45

1
Това е от преди 100 години. Роси пак преписа отнякъде. Пускате стари новини, които вече са забравени. И не става дума за актуалните модели на Apple.

Добави коментар

Водещи новини