Сурови санкции за нарушителите на пътя: Ето какво ще правят катаджиите

  • 23 октомври 2016 19:55

  • 68165
  • 11
Сурови санкции за нарушителите на пътя: Ето какво ще правят катаджиите
©

Пътните полицаи ще свалят на място номерата на колите на водачи, заловени пияни, дрогирани, неправоспособни или отказали да дадат проба, за да не се изкушават отново да седнат зад волана.

Суровите санкции бяха приети на второ четене в парламентарната транспортна комисия.

Средно на седмица КАТ залавя по 300 солидно почерпени зад волана, по 30-ина дрогирани и по 600 неправосопособни.

Във всички тези случаи и когато шофьорът откаже проба, пътните полицаи ще прекратяват регистрацията на колата, ако те са собственици. Срокът може да е от половин до една година.

„Прекратена регистрация означава изземане на табелите с регистрационен номер, свидетелството за регистрация и прекратяване на автомобила в системата. При справка ще излиза, че този автомобил няма регистрация“, обясни шефът на КАТ комисар Бойко Рановски.

Ако нарушителите карат чужд автомобил, той ще бъде спиран от движение за до месец.

Първоначалната идея за конфискация на автомобила отпадна, тъй като много от возилата са лизингови или служебни. Затова и в КАТ отлежават 3 млн. глоби за нарушения без нарушител.

Според промените вече собственикът ще носи отговорност.

„Ако собственикът не предприеме действия в 14-дневен срок и не уведоми кой е извършил нарушението, то се пише на него“, обясни председателят на транспортната комисия в Парламента Настимир Ананиев.

Глобите са превишена скорост се увеличават двойно. По-строги стават и наказанията и за гонки, както и за актуалното напоследък движение в насрещното движение.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
68165 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
bg

2016.10.24 | 18:49

11
браво само така!
Предизборен рекет

2016.10.24 | 18:49

10
Хайде да видим как ще ме накажат за чуждо нарушение. Отговорността е лична.

2016.10.24 | 18:48

9
Шъ съ управим нема накъде! Или ще ставате цивилизовани хора или на боклука! Сега остава държавата да прекрати позорното увелиаване на годините за пенсия...и току виж съм гласувал..за гроб :)))
77777

2016.10.24 | 18:45

8
Въпрос към хората който гласуват тези промени ,,,, - давам си личната кола на член от семейството ( примерно) син и той нарушава правилника ,, впоследствие какво се получава аз като собственик нямам право да карам колата си 1ин месец защо ??? и как да разбера аз в персонален план че сина ми е нарушил правилника за движение предишната нощ - примерно * кой ще ме уведоми *. Дали не трябва законите да бъдат съобразени и с тези който впоследствие ще пълним хазната
ПЪлна забрана на КАТ И МВР да пишат актове

2016.10.24 | 09:42

7
Да се забрани на катаджиите да пишат актове .Черни терористи полzват нарочно вкарана в талони на автомобили и в лични документи тежко терористична техника и активират срещу жертвите на КАТ Черни убиици. ПОстрадалите не се лекуват.Черните убиици се настаняват в домове,офиси,магазини и учреждения. Десетки хиляди Български фирми са тежко пострадали ,много от тях са ликвидiрани след активиране през МВР тежко терористична техника. Черните убиици активирани около Расмунсен подпалиха кървави метежи и войни около границите на NATO.
да се уволнят Виновните длъжностни лица

2016.10.24 | 09:42

6
Срещу хиляди унифрмени е активирана родовата охрана с цел опазване на преродени като хор а на Земята.. Автомобилите им вкл служебни и частни се следят обемно като изключително опасни терористи увредили над един милион Български и други граждани тежко и трайно. Над 90 % от актовете са НАГЛО ПРЕСТЪПНИ И ПРИнуждават водачите на МПС да увреждат трайно и завинаги Земята ни с включени фарове през деня и с налепени на предни стъкла Холограмни оръжия з а масово поразяване. Началниците им смело подписват РАЗОРИТЕлНИ постановления срещу дръзналите да спазват Закона . Основния закон забранява движението с включени фарове през деня освен в случаите на намалена видимост. Лепенето на отвличащи вниманието лепенки на предно стъкло също е строго забранено.
На Два КАТА

2016.10.24 | 09:29

5
Крайно време беше!!!!Само,че такива като Г-жа Бъч,не им е мястото в МеВеРе,А ТЕ СА МНОООГО,т.нар."чантаджии"и всякакви други!Ама нищо Бай Ганя има още сълзи да лее по гробищата от ПТП

2016.10.24 | 09:29

4
интересно какви ПРАВОМОЩИЯ има една комисия ? съставена от айдуци , явно тиквократите се чудат каква още глупост да измислят

2016.10.24 | 09:29

3
А Борсов ще се снима с убитите на пешеходна пътека и ще си прави ПиАр с некролозите им!
Твърд Гербер

2016.10.24 | 07:37

2
За всичко това за да се въведе и да му плащаме тъпата заплата като депутат е на Ники Пънчев. Това е един педерст от България на гражданите..Той е лике и подлога на Кукуневица. Бойко махни тая пасмина от управлението или си заминаваш.

Добави коментар

Водещи новини