Теменужка Петкова за проекта "Белене" и ключовите уволнения

  • 23 октомври 2016 19:13

  • 8728
  • 5
Теменужка Петкова за проекта "Белене" и ключовите уволнения
©

Не може да става и дума за срам при уволнението на Румен Петков, Петър Димитров и Асен Гагаузов. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Тя отрече уволненията им да са предизборни. След като станаха ясни резултатите от проверката на прокуратурата, те нямат място в българската енергетика, каза тя.

Петкова поясни, че са направени 8 проверки от Държавната финансова инспекция около проекта "Белене". Във всички доклади, които са излезли, са установени редица нарушения - и на правилата за възлагане на обществени поръчки и за работата на държавните органи.

Петкова каза още, че до края на годината ще бъдат уредени задълженията на НЕК към "Атомстройекспорт" за произведеното оборудване за централата в Белене. Тя поясни, че първият реактор е виждан от българската страна, но не и вторият. Преди да се плати окончателно исканата сума обаче, това ще бъде проверено. Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по каза още, че в момента има инвеститорски интерес от две страни за реактора.

По отношение на 5 блок на АЕЦ "Козлодуй", тази седмица документите за удължаването на живота му ще бъдат връчени на Агенцията по ядрено регулиране и вероятно това ще се случи.

Прокуратурата ще бъде сезирана за Бобов дол, каза още Петкова. Тя обяви, че това ще стане вероятно още утре.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
8728 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
голяма крадла е тая пачавра

2016.10.24 | 08:12

4
тая курва ми прилича на черната златка

2016.10.24 | 08:12

5
Любопитен съм как изглежда такъв голям простак като теб,

2016.10.24 | 08:12

3
теменужке, ако обичаш се концентрирай в затваряне на зимнина и не раздавай мозък, както и другите женици-статистки набедени политици...!!! Ясно е, че нищо няма да излезе и никога няма да има виновни, камо ли заключени...то за Чернобил нямаше...

2016.10.24 | 00:50

2
Русия води хибридна воина спрямо България !!! Големия шлем е руския коварен план за фалит на НЕК и изкупуването му на безценица от русия заедно с цялата инфраструктура ! Незабавен съд за Р. Овч. и компания за поръчване и плащане без договор и цена , включително и за анекса с високите цени за т. н. американски тецове !!!

2016.10.23 | 23:51

1
оффф , де да беха само тия

Добави коментар

Водещи новини