Продължават ремонтите на АМ "Хемус" (видео)

  • 23 октомври 2016 12:43

  • 1666
  • 1
Продължават ремонтите на АМ "Хемус" (видео)
© Булфото (архив)

В средата на ноември ще приключи ремонтът на виадукта "Елешница" и двата виадукта между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка" на АМ "Хемус", преди да паднат температурите, заявиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Продължава и ремонтът в най-дългия тунел у нас - "Витиня", в тръбата в посока Варна.

Дълъг малко над километър, Витиня не е виждал ремонт 27 години, разказва БНТ. Сега работата кипи с пълна сила - работи се на 3 смени, 24 часа в денонощието. Екипите в момента работят малко след средата на тунела в посока Варна. Паралелно с полагането на бетоновото покритие, строителите вграждат и нова дренажна тръба. По стените на тунела ясно личат "язвите" - дупки в бетоновата обшивка, предизвикани от пробива на течове. Работниците ги маркират в червено, готови за ремонт. Нова хидроизолация и дренажни системи предстои да бъдат положени. Количеството бетон, извадено от старата третична облицовка на тунела, е умопомрачително.

В новия тунел ще има пожарогасители и пожарна екипировка. Аварийните изходи също ще бъдат изцяло ремонтирани. Видеокамери, свързани с охраната по магистралите, ще бдят за вандали. Паралелно се работи и по тунел "Ечемишка".

Алтернативният път за шофьорите е през първокласния път към Ботевград. Отбивката за който е на 30-ия км. на автомагистрала "Хемус" при Витинската река. А за идващите от Ботевград - при 36-ия км. на автомагистралата в посока София.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.23 | 15:28

1
Проста сметка! С аферата КТБ Цветанов , Пеевски и Борисов откраднаха 13 магистрали Русе-Велико Търново /4млрд. спестявания + 4млрд. възстановени от данъци делено на 600млн. = 13,33 /

Добави коментар

Водещи новини