Отново ожесточени боеве се водят в Алепо

  • 23 октомври 2016 07:36

  • 2944
  • 2
Отново ожесточени боеве се водят в Алепо
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Ожесточени боеве се водят в Алепо след края на тридневното примирие, което изтече в 19:00 ч. местно време на 22 октомври, предаде Би Би Си с позоваване на сирийски активисти.

Непосредствено след това бомбардировките и боевете са били възобновени, съобщава базиранията във Великобритания Сирийски център за мониторинг и спазване на човешките права.

Изказват се опасения, че жителите на обсадения от армията на Башар Асад град така и не са получили хуманитарна помощ по време на обявената от Русия "хуманитарна пауза".

Уточнява се, че ползващите се с руска подкрепа правителствени сили бомбардират ключова фронтова линия в югозападната част на Алепо. Междувременно се ожесточават наземните боеве между армията на Асад и опозиционните сили.

Исмаил Абдула - жител на Алеппо и доброволец в групата за гражданска защита "Бели каски", разказна пред Би Би Си, че е видял бомбардировки на фронтовата линия и снайперисти в първите часове след изтичането на примирието.

В петък ООН обяви, че липсват гаранции за сигурността, поради което се отлага евакуацията на ранените от града.

Преди това Русия и сирийското правителство призоваха цивилните да напуснат града.

Член на формированието "Фастаким" съобщи пред "Ройтерс", че хора, които са се опитали да напуснат Алепо, са били обстрелвани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2944 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
оня с коня

2016.10.24 | 11:52

2
Какви 3 дни сте им дали , който се е изнесъл изнесъл, който останал тоягата и тва е аман от мирни жители с калашници в ръце.

2016.10.24 | 11:40

1
....а ,само три дена ,кравата пасеше от там с години ,а сега ....ще ги обвиним в съда в хага ....ах,тия лоши руснаци

Добави коментар

Водещи новини