В Сицилия протестират срещу премиера Матео Ренци

  • 22 октомври 2016 19:28

  • 5593
  • 2
В Сицилия протестират срещу премиера Матео Ренци
©

По време на посещението на италианския премиер Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва в Палермо на остров Сицилия се стигна до напрежение между протестиращи и силите на реда. Сблъсъците станаха край театър „Масимо” в Палермо, където премиерът Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва присъства на церемонията по откриването на новата академична година на местния университет, предаде БНР.

Протестиращите, сред които студенти, учители с непостоянна трудова заетост, изследователи и работници от различни сектори, се опиха да влязат в така наречената „червена зона”, но полицията ги отблъсна с щитове и палки. След церемонията в Палермо Ренци отиде в Трапани, където също го очакваха недоволни безработни, студенти, работници застрашени от съкращения.

Полицията обаче овладя положението.

Протестиращ обясни:

Ние сме тук с две думи, за да кажем "не" на Ренци. Да кажем не на това, което той прави, защото в държавата е пълна каша заради него. Нищо не върви както трябва, нищо. Като се започне от здравеопазването, което се унищожава, болници се затварят, затварят се фабрики, както и други браншове. Малкият бизнес умира, младите не могат да си намерят работа, защото ще се пенсионираме 100-годишни, ще умрем преди да можем да се пенсионираме. Това не е добре и ние казваме "Не".

Италианският премиер е на обиколка в Сицилия, където догодина в град Таормина ще се проведе срещата на Г7. В изказванията си, той заяви, че островът е с огромен културен, исторически и трудов потенциал и обеща облекчения за разкриване нови работни места в предприятията.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5593 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.26 | 22:38

2
Щом това става в една ИТАЛИЯ , какво да кажем за по-малките и по - бедните ! ЕС е в кома ! Англия първа го разбра ! ВЪН ЕС и НАТО от БГ !

2016.10.26 | 22:38

1
Евро гей лайно де лиже задника на О'бонго

Добави коментар

Водещи новини