Валери Жаблянов към ГЕРБ: Спазвайте демократичния ред

  • 21 октомври 2016 17:36

  • 1879
  • 1
Валери Жаблянов към ГЕРБ: Спазвайте демократичния ред
© БСП

От БСП се обръщаме най-добронамерено към ГЕРБ - спазвайте демократичния ред, не се опитвайте да решавате изборите с фалшификации и манипулации както винаги, този път няма да се получи. Това заяви в парламентарната зала Валери Жаблянов в декларация от името на Парламентарната група на "БСП лява България" и в отговор на декларацията на ГЕРБ, прочетена от Георг Георгиев. Жаблянов посъветва ГЕРБ да ангажират хора с по-дълга политическа памет.

Депутатът от левицата заяви, че премиерът целенасочено руши демократичния политически режим в България и се опитва да превърне президентската кампания в законодателен хаос чрез внесените промени в Изборния кодекс. Според Жаблянов ГЕРБ трябва да се извини на българските граждани и на партиите за опита "чрез авторитарни методи да се бори с парламента, да спечели по нечестен път изборите за президент и да унизи демократично мислещите български граждани". С такива авторитарни рефлекси ГЕРБ със сигурност ще изгуби президентските избори и след това ще трябва да се настрои за функциониране в едни демократични условия, заяви депутатът от БСП.

По думите на Жаблянов с подписката за свикване на извънредно заседание на Народното събрание миналата седмица БСП "спаси парламентаризма на България от личния режим на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който разпусна парламента в договорка с партия "Атака". Това според Жаблянов е политическият скандал в страната днес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1879 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
кукулкан

2016.10.22 | 18:43

1
На калпавият плувец водораслите му пречат.

Добави коментар

Водещи новини