Жителите на "Западен парк" алармират за незаконна сеч и строеж на бараки

  • 21 октомври 2016 13:47

  • 1643
  • 2
Жителите на "Западен парк" алармират за незаконна сеч и строеж на бараки
©

Жителите на столичния квартал „Западен парк“ сигнализираха за незаконно изсичане на дървета там, както и строеж на бараки, с които се разширяват ромски къщи, съобщи БНР.

За да се избегне незаконната сеч, от администрацията на район „Красна поляна“ са обградили с огромни камъни целия „Западен парк“ в района на квартал „Факултета“.

По думите на районния кмет Иван Чакъров контролът е „доколкото смогваме, тъй като къщички могат да изникнат и за един ден“. Той отбеляза, че някои хора идват и правят землянки там, а от общината се опитват да ги ограничат с всякакви средства.

Един от начините, който използва администрацията на „Красна поляна“, е да не регистрира новодошлите роми в района, като по този начин те не получават нито социални помощи, нито всякакви привилегии, уточни Чакъров.

В началото на квартал „Факултета“ се намира и нерегламентирано сметище. За изчистването му обаче са необходими доста средства, каза кметът и допълни, че то трябва да се изчисти, „защото могат да тръгнат всякакви зарази, болести”.

Последвайте канала на

Калина Христова
1643 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.21 | 22:53

2
Единственият начин да се справим с това племе е или бой до припадък или напалм.

2016.10.21 | 22:53

1
Най-добре се почиства с напалм!

Добави коментар

Водещи новини