"Конен фестивал 2016" е този уикенд в Банкя

  • 21 октомври 2016 12:50

  • 1659
  • 0
"Конен фестивал 2016" е този уикенд в Банкя
©

Списание ЕЗДА и Националната асоциация по коневъдство имат удоволствието да ви поканят на 23 октомври, неделя от 11.00 ч. на II издание на „Конен фестивал 2016“, който ще се проведе на територията на Национален хиподрум „Банкя“. Големият акцент във фестивалната програма е българо-френското сътрудничество за насърчаване коневъдството и конния спорт чрез организация „ Льо Тро“, Венсен, Париж.

Събитието се провежда с идейната подкрепа на Френския институт в България и ще се открие от г-жа Весела Тодорова директор на Френско-българската търговска и индустриална камара.

За първи път фестивалът ще посрещне официални стартове от календара на новоучредената асоциация за Рисисти коне в България, запрежчици с български и френски коне в 4 гари - 2 на 1600 м и 2 на 1 900 м дистанция.

Организаторите, освен че представят всички лица и приложения на коня в съвременния живот, целят и насърчаване на младите към атрактивния конен спорт и коневъдството.

Състезателната програма включва:

- 2 гари по надпрепускане с двуколки с коне от Рисиста порода на 1 600 м дистанция

- 2 гари с коне от Френска Рисиста порода на 1 900 м дистанция

Гонка между двуколка (запрежчик с Рисиста порода впряг) срещу четириколка (АТV – CAN-AM Outlander L 570 Max от фирма Зундерт Екстрийм )

Демонстрации:

- Обездка и прескачане на препятствия
- Конна терапия с Веселина Фелдман - финалист в социално-отговорната инициатива „Game Changers - Промяната". Откритата демонстрация, която ще се проведе на хиподрума пред зрители и медии, цели да даде популярност на един от начините за подобряване живота на децата със специфични нужди.

Атракциони за публиката:


Параден ред и демонстрации на Конен ескадрон към звено „Конна полиция“ на СДВР
- Уестърн езда, хвърляне на ласо и възможност зрителите да опитат своите умения - WESTERN.BG
- Шармантната Мира Бъчварова – индивидуално
- Турнир по надтегляне с тежковозни породи коне – 3 категории

Автосалон с френски марки автомобили - СИТРОЕН, ПЕЖО, РЕНО

- Шатри за конна амуниция ▪ Бира - скара

* Специални гости на Фестивала са децата от специализираното училище ССУ "Проф. Д-Р Дечо Денев" с увреден слух и говор , като участници в социалните програми и проекти на списание ЕЗДА.

* Препоръчителен дрескод на фестивала – western & riding style clothes

Последвайте канала на

Novini.bg
1659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини