Започна подготовката за зимния сезон

  • 21 октомври 2016 12:32

  • 972
  • 0
Започна подготовката за зимния сезон
© Булфото

Представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми обсъдиха готовността за предстоящия зимен сезон. За почистването на улиците и комплексите ще се грижи консорциум "Титан". От фирмата са осигурили 35 машини, 400 тона сол, 150 тона луга, 100 тона пясък и 2000 литра антилед.

С общинската пътна мрежа и кварталите ще се занимава „Чистота" ЕООД, която разполага с 19 специализирани машини, 259 тона пясък, 80 тона сол и 32 тона луга. За поддръжката на републиканската пътна мрежа ще се грижи Областно пътно управление, които в момента набавят необходимите материали.

Комисия от експерти на Община Бургас, Областна дирекция на МВР и КАТ ще проверят на 11 ноември изправността на наличната техника на пътноподдържащите фирми. При необходимост Жандармерията ще осигури още 2 високопроходими машини, а "Пожарна безопасност и защита на населението" ще помага на закъсали коли.

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че лечебните заведения на територията на общината имат необходимите лекарства и медикаменти, заредени за един месец напред, а линейките на Спешна помощ вече са със зимни гуми и са минали технически преглед за работа при зимни условия.

Общинският превозвач "Бургасбус" също предприема мерки за осигуряването на добро и безопасно пътуване на хората през зимата. Те включват цялостна проверка на системите на градския транспорт и денонощни дежурства на диспечери.

Последвайте канала на

Десислава Станева
972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини