Петкова отрече проверките в енергетиката да са заради избори

  • 20 октомври 2016 19:39

  • 4036
  • 1
Петкова отрече проверките в енергетиката да са заради избори
© БНТ

Случващото се в енергийния сектор няма общо с предизборната кампания, увери енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. Тя обобщи, че в началото на мандата си правителството е заварило изключително влошен сектор с тежък финансов дисбаланс.

"И г-н Овчаров и г- Петър Димитров са били министри в периода между 2005-2008 г., тогава, когато са се случвали всички тези действия по отношение на проекта АЕЦ "Белене". Както вземането на решението за стартиране на този проект, така и в последствие провеждането на обществената поръчка през 2006 година във връзка с избор на изпълнител за изграждане на проекта "Белене", коментира тя пред БНР.

По думите й поръчано оборудване без изобщо да е имало яснота какви ще бъдат финансовите параметри на проекта, каква ще бъде крайната му цена.

"Всеки един от тези двама колеги има своето място и своята роля в този процес. Така, че на този етап ние смятаме, че е добре те да не са в енергийния сектор", каза още Петкова.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4036 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.17 | 13:28

1
И ТАЯ КУРВА ТРЯБВА НЯКОЙ ДА Я ГРЪМНЕ

Добави коментар

Водещи новини