Реакция на ТЕЦ Бобов дол срещу изказванията на Румен Овчаров

  • 20 октомври 2016 18:55

  • 22145
  • 4
Реакция на ТЕЦ Бобов дол срещу изказванията на Румен Овчаров
© Булфото/Архив

Във връзка с афишираните в различни медии коментари на г-н Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в, засягащи "Мини Бобов дол" ЕАД, „Топлофикация Русе“ ЕАД и "Брикел"ЕАД, ръководствата на трите предприятия се обединяват и категорично се разграничават от неговите твърдения.

През 2006 година между държавната „Мини Бобов Дол“ ЕАД и мина „Ораново“ ЕООД се сключва договор за наем, който е подписан без конкурс и без решение на принципала на държавните мини – Министерство на икономиката и енергетиката. Освен мина „Ораново“ ЕООД към онзи момент има заявен интерес от други дружества за сключване на договори за наем, за получаване на концесията, включително и за закупуване на държавната „Мини Бобов Дол“ ЕАД, която е била във влошено финансово състояние към онзи момент. Независимо от тези заявки през 2006 година договорът става факт. Всички плащания по него включително за консумативи в т.ч. ел.енергия, вода и взрив, наемна техника, фонд работна заплата на работниците, както и 2,10 лв/т добити въглища за реализация са заплащани по банкова сметка на наемодателя – държавната мина, а не по сметка на Министерство на икономиката и енергетиката. Предполагаме, че с наемната цена наемодателят е заплащал текущите си задължения и други неясни за нас разходи.

Година по-късно на 26.07.2007г. всички дялове на „Ораново“ ЕООД са прехвърлени на друго юридическо лице възмездно и името на Предприятието е официално променено на „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД. От 2012 година за „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД има открито производство по несъстоятелност с назначен временен синдик. Има изготвен и приет оздравителен план, който все още не е влязъл в сила и в него са включени вземания на държавата в 100%-овия им размер, които трябва да бъдат платени на 180 равни месечни вноски. До момента са погасени всички дължими към настоящия момент погасителни вноски с общ размер над 6 милиона лева.
Относно коментара, че „Топлофикация Русе“ ЕАД има големи задължения към „Булгаргаз“ ЕАД, Ръководството на Предприятието заявява, че те са под 300 хил.лв., което е драстично по-малко от цитираните цифри в участието на Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в „Брикел“ ЕАД заявява, че задълженията на Дружеството към държавата са надлежно обезпечени с активи.

От друга страна вземанията на Предприето от НЕК могат да се приемат като вземания от държавата, които към момента са в размер от над 9 млн.лв. Освен това Брикел има вземания и от други контрагенти. Финансовият резултат към деветмесечието на текущата година е с 60% по-висок от финансовия резултат за предходната година. Всички тези данни са публични и могат да бъдат проверени от всяко едно заинтересовано лице.

Всички дружества изпълняват изискванията за отчетност по отношение на разходите пред всички компетентни органи в държавата.
Дейността на всички цитирани предприятия е прозрачна и в съответствие с изискванията на законодателството.
Ръководството на Предприятията в никакъв случай не поставят под съмнение дългогодишния опит на г-н Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в като енергиен експерт. Според тях той или е бил подведен, или умишлено е предоставил невярна информация пред Обществото.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
22145 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.10.27 | 10:57

3
другарю овч. - пак фал

2016.10.27 | 10:58

4
да ,който се е осрал ,ще си признае ,ама друг път ..

2016.10.27 | 10:57

2
Енергиен експерт? Да, бе. Цял живот е работил партиен секретар в институти от системата на енергетиката. Реално никога не е работил наистина, но е получавал заплати, премии и др. Гнусен, крадлив и лъжлив мръсник.
възмездие

2016.10.27 | 10:56

1
на румбата овчаров му е време да си смени костюмчето с раирано такова и да бъде пратен на доживотна почивка в някой санаториум с телени огради и бодлива тел охраняван с автомати за безопастност на почиващите

Добави коментар

Водещи новини