Мъж едва не почина след "лечебен" канабис

  • 20 октомври 2016 16:48

  • 2623
  • 4
Мъж едва не почина след "лечебен" канабис
© Булфото/Архив

Вече два пъти медиците от варненската Клиника по токсикология връщат към живота 41-годишен мъж с Амиотрофична латерална склероза(АЛС), приемал „лечебна“ марихуана, поръчана по интернет. Болният бил хоспитализиран на косъм от смъртта – с тежко увреждане на дишането и рухване на кръвното налягане, предаде Moreto.net.

Първият случай е от лятото, а на лекарите отнело два часа да стабилизират пациента си, разказа шефът на Клиниката във Военноморската болница, доц. Снежа Златева. Младият мъж е обиколил множество клиники в Европа, но състоянието му не се подобрило особено. Решен да пребори спастичното свиване на ръцете и сковаванията по цялото тяло, той започнал все повече да се доверява на информацията, която намирал в Гугъл. Така попаднал и на въпросните капсули с растителна марихуана, които впоследствие купил.

Пациентът обяснил, че наистина вярвал в благотворния ефект на наркотика. Малко след приема на първите две капсули обаче последвал неочакваният за него обрат. На практика марихуаната вместо да облекчи страданията му, блокирала нервите и мускулите му. Въпреки случилото се, седмици по-късно пациентът отново приел капсула от същия канабис и пак стигнал до лечебницата в тежко състояние.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2623 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.01.23 | 16:38

4
hahahah az puk edva ne vi povqrvah...!
Пешо манафа

2017.01.23 | 16:37

1
Иначе ганджата била полезна, скапани наркомани!
2017

2017.01.23 | 16:37

3
Ти наистина си манаф, но това, че даваш да ти порят задницата си е твоя работа; по-лошото е, че си прост манаф, неук и неграмотен, който типично за неграмотните хора плюе по неща, от които не разбира, прави генерални "умозаключения" и смърди на вкиснато дори и през монитора.

2017.01.23 | 16:37

2
Всички наркомани да го духат! От ганджа мозъците им са станали на гранясал хайвер!

Добави коментар

Водещи новини