Председателят на ВАС: ВСС е разделен

  • 20 октомври 2016 16:02

  • 3150
  • 0
Председателят на ВАС: ВСС е разделен
© Булфото

Висшият съдебен съвет е разделен. То се вижда и повече от това няма какво да се каже. Трудно е да се каже защо, защото линията не е една, смята председателят на ВАС Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски. Той не намира грешка в решението на Димитър Узунов сам да определи кой от ВСС да се среща с европрокурорите у нас.

Соня Найденова коментира, че е гласувала за освобождаването на Димитър Узунов като представляващ Съвета, защото не е имал никакво право сам да определя кой да се среща с европрокурорите. Освен това Узунов се дистанцирал от сериозните дебати за конституционната реформа, а и в правосъдната реформа като цяло.

Разделят ни разногласия по някои въпроси. Но всички те са важни и принципни, каза Найденова. И допълни, че етиката и моралът също влизат в това число. Разделението в Съвета е непреодолимо, категорична е Соня Найденова. Не смятам, че политиката в чистия й смисъл е нещо лошо, но във ВСС няма място за политико-партийна дейност, заключи тя.

Колегата й Румен Георгиев беше на противоположна позиция и подкрепи Димитър Узунов. И каза, че в мелодраматичен план исканото отстраняване било загуба на време, пише БТА.

От известно време имам чувството, че работата на ВСС се политизира. Това се постига чрез разделяне, обясни той и направи паралел с древния Рим и лова на вещици. Някои тези съвпадат с политическите дебати у нас. Правосъдието трябва да бяга от политиката като дявол от тамян, категоричен беше Румен Георгиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини