Остава в ареста убиец, разкрит след 7 години

  • 20 октомври 2016 15:54

  • 2899
  • 0
Остава в ареста убиец, разкрит след 7 години
© Getty Images/Guliver

Убиецът на 84-годишната Диана Андонова от пловдивското село Първенец остава в ареста. Магистратите от Апелативния съд потвърдиха определението на колегите им от Окръжния съд в града под тепетата, че предвид събраните до момента по делото доказателства е налице обосновано предположение обвиняемият да е извършил деянията, за които са му повдигнати обвинения, както и че има реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление.

Делото се разгледа при закрити врати, за да се предотврати разгласяването на факти от интимния живот на жертвата.

Защитата на 29-годишният Васил Петров, който е глухоням, поиска нова психиатрична експертиза, както и смяна на жестомимичния преводач. Според адвокат Елена Матеева, мъжът не разбира в какво е обвинен и защо е арестуван.

„Намирам много несъответствия в събраните до момента улики по делото. Ще оспорвам до момента, в който намерим правосъдие. Ако не бях достатъчно убедена, че той е невинен, нямаше да го защитавам", коментира пред Дарик Матева, която е представила на магистратите нужните документи и решение от ТЕЛК, които удостоверяват психологичните проблеми на обвиняемия.

Исканията на защитата бяха оставени без уважение от съда.

Извършителят беше разкрит от пловдивската полиция след 7 години. Той е обвинен за това, че на 19 февруари 2009 година е умъртвил умишлено по особено мъчителен начин пенсионерката в дома й в Първенец. Преди да бъде удушена, жената е била жестоко пребита и многократно изнасилена. Досъдебното производство тогава е прекратено, заради неизвестен извършител.

В края на август тази година обвиняемият отново извършва блудство върху друга самотна възрастна жена от селото. Чрез ДНК анализ се установява, че извършителят е именно той. Разследващите намират множество сходства в действията на насилника с жестокото убийство от преди 7 години. Така се стига до задържането на 29-годишния Васил Петров.

За престъплението, което е извършил мъжът от Първенец, се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Калина Христова
2899 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини