ЦИК: До момента не са постъпили сигнали за нарушения на нито една медия

  • 20 октомври 2016 15:49

  • 840
  • 0
ЦИК: До момента не са постъпили сигнали за нарушения на нито една медия
©

До момента в ЦИК не са постъпили сигнали по отношение на нито една медия. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК Александър Андреев във връзка предоставянето и използването на медийни пакети, свързани с изборите за президент и националния референдум.

„След като е сключен договорът, ако той отговаря и цените на медията съответстват с тези, които са обявени 6 месеца назад за търговска реклама, такова, каквото е новото изискване съгласно Изборния кодекс и ако те представят необходимите доказателства за изпълнението на договора, то вече се пристъпва към изплащане на сумите“, обясни той.

"Всеки един от договорите се проверява дотолкова, доколкото съответства на нашето решение дали имаме някакви отношения, различни или по отношение на медията има някакви неясноти или постъпили сигнали в ЦИК, тогава всичко минава през доклад и се решава“, коментира Александър Андреев.

„Имаме отказани пакети по отношение на това, че определени медии не отговарят на изискванията, съгласно решението или няма необходимите средства по отношение на медийния пакет, както и несъответствие на договора по отношение на цени или изпълнение“, посочи още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
840 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини