Преглеждат за остеопороза в Стара Загора

  • 20 октомври 2016 09:00

  • 3103
  • 1
Преглеждат за остеопороза в Стара Загора
©

Прегледи за измерване на костната плътност ще има днес в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора. Те са по повод Световния ден на остеопорозата.

Кампанията в Стара Загора ще се проведе от 13,30 до 16,30 часа в сградата на РЗИ на ул. „Стефан Караджа“ 10. Тогава ще се правят и прегледите за измервания на костна плътност и телесен състав.

Фокусът на Световния ден на остеопорозата – 20 октомври, през 2016 г. е насочен към рисковите фактори, които всеки трябва да познава, за да си осигури живот без остеопорозни фрактури.

Кампанията, провеждана в цял свят под егидата на Международната фондация по остеопороза, цели популяризиране на ранната профилактика на заболяването, което засяга всяка трета жена и всеки пети мъж над 50 години, водейки до тежка инвалидизация, зависимост от грижите на другите и дори смърт. За целта са издадени информационни материали – постери, брошура за пациенти, факти и данни с илюстриране на най-често срещаните рискове, които са преведени на български език и се разпространяват от Асоциация „Жени без остеопороза“, член на Международната фондация по остеопороза.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
3103 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
JJivanov личен опит

2016.10.20 | 21:05

1
да ползват и мулти спектрални камери ..нагли мръсни копелдаци проникващи от съседно измерение стрелят по нас с техни оръжия..поне педесет пъти с ме улучвали в дясна тазо бедрена става с цел трайно осакатяване завинаги.>След истрела за таза се закача почти видимо съоръжение което трайно уврежда. Досега с е лекуват с балнео терапия съчетана с морски плажове. Експерти да огледат всички филми са заснети тн"луди крави" там полу униформени мъже от онази престъпна цивилизация с а снимани как облъчват с оръжие тип"камертон"нарочно поразени от тях крави..

Добави коментар

Водещи новини