45-годишен мъж, опитал да се самоубие, лежи в болница и няма пари за пирони

  • 19 октомври 2016 20:27

  • 39648
  • 1
45-годишен мъж, опитал да се самоубие, лежи в болница и няма пари за пирони
©

45-годишен пловдивчанин лежи потрошен в болница и няма пари за пирони. Валентин Лазаров оцеля, след като се прободе с нож в корема и скочи от третия етаж на апартамента си в кв. "Кършияка". Мъжът искал да се самоубие, но бил спасен.

В момента той се намира в университетската болница "Св. Георги". Претърпял е спешна операция заради засегнатите коремни органи и е преместен в ортопедията, тъй като е с фрактура на раменна кост и раздробено бедро.

Необходимо е да му се постави титаниев пирон в крака и специална заключваща пластина в ръката, които струват около 3000 лева и не се покриват от НЗОК. Пациентът няма пари за имплантите. Лекарите са с вързани ръце, тъй като има вътрешна заповед на ръководството на здравното заведение да не се извършват непоети от касата интервенции, когато болните не са в състояние да платят. В противен случай парите ще се вземат от заплатите на персонала, пише „24 часа“.

Според лекуващия му лекар потрошените му крайници няма как да заздравеят без пироните. По думите му пострадалият е изоставен от близките си. Никой не му е отишъл на свиждане досега. Самият Лазаров прави вече трети опит за самоубийство. Той живее напълно сам, след като останал без родители, а съпругата му го напуснала.

Сега медиците призовават да му се помогне с дарения в касата на УМБАЛ "Св. Георги", за да се осигурят импланти за счупените крайници.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
39648 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...

2016.12.25 | 18:36

1
Поредната тъжна история на един българин !

Добави коментар

Водещи новини