Изпускане на непречистени отпадъчни води установи РИОСВ след извънредни проверки в Разград

  • 19 октомври 2016 18:47

  • 1407
  • 1
Изпускане на непречистени отпадъчни води установи РИОСВ след извънредни проверки в Разград
©

Изпускане на непречистени отпадъчни води в река Бели Лом от дейността на "Биовет" АД е довело до разпространение на неприятни миризми в Разград, съобщи говорителят на РИОСВ-Русе Рени Петрова, предаде БТА.

Експерти на РИОСВ-Русе извършиха днес извънредните проверки в Разград по повод множество сигнали за неприятни миризми. Осъществен е обход в района на Градската пречиствателна станция (ГПСОВ) и Локалната пречиствателна станция за отпадъчни води (ЛПСОВ) на "Биовет" АД - клон Разград в Западната промишлена зона на града.

В момента на проверката е установено, че пречиствателната станция на "Биовет" АД не работи. На дружеството са дадени предписания за спазване на параметрите и контрол на пречиствателната станция. "Биовет" трябва да уведоми незабавно инспекцията в случаите на анормални режими на работата й. В случаите на неработеща локална пречиствателна станция за отпадъчни води операторът следва незабавно да преустанови работата на производствената инсталация до привеждането в техническа изправност на пречиствателното съоръжение.

Проверките ще продължат през следващите дни. От изхода на пречиствателното съоръжение са взети водни проби за анализ. Резултатите ще станат ясни до седмица.

За констатираното нарушение ще бъдат предприети административно-наказателни мерки.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.20 | 07:17

1
То и пастирката ги изпуща такива, ама....

Добави коментар

Водещи новини