Миков: Ситуацията с изборите е деликатна (видео)

  • 19 октомври 2016 14:45

  • 3374
  • 0
Миков: Ситуацията с изборите е деликатна (видео)
©

Ситуацията с изборите е доста деликатна, коментира бившият лидер на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Той призова правната комисия да обсъди първо законопроектите, които се отнасят към предстоящите избори на 6 ноември, а не да се впуснат в "странна" ситуацията и да задълбаят в предложения, които са за друг вид избори.

Днес в парламента се обсъждат 12 законопроекта за промени в Изборния кодекс. Това се случва след като в парламента се създаде напрежение заради квадратчето "Не подкрепям никого" в бюлетината.

"Проблемът с прословутото квадратче възникна като компенсация на задължителното гласуване, което не е и задължително в крайна сметка", заяви Миков.

Той смята за неразумно разглеждането на толкова законопроекти 15 месеца преди вота. Коментира още, че това ще обърка избирателят.

Междувременно стана ясно, че българи от чужбина са настояли днешното заседание на правната комисия да се предава на живо на сайта на парламента.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини