Искат 1.50 лв. за "Синя зона" в Пазарджик

  • 19 октомври 2016 13:38

  • 752
  • 0
Искат 1.50 лв. за "Синя зона" в Пазарджик
©
На 1.50лв. за час престой да бъде увеличена цената за паркиране в "Синя зона" на Пазарджик искат от кметската администрация на общината. Предложението е внесено в общинския съвет и ще се обсъжда на редовното заседание следващата седмица. В момента цената за престой в "Синя зона" е 1.20лв. за час.
 
В същото време от общинската комисия за безопасност на движението обявиха, че "Синя зона" в града ще се увеличи с нови 17 улици, което ще осигури нови 495 паркоместа в идеалния и широк център на Пазарджик. Според кмета на общината Тодор Попов обособяването на нови паркоместа в града е неизбежно, защото броят на автомобилите постоянно се увеличавал.
 
Съществуващите в момента паркоместа са над 1200.
 
Срещу разширението вече започна събирането на подписка от граждани, които смятат, че не е нормално голяма част от града да е обхваната от платеното паркиране.
 
В същото време общината отдаде под наем на частни фирми големите паркинги в централната градска част. Веднага след това новите концесионери поставиха цени от 2лв. на час за паркиране, т.к. по договор общината не може да се меси при определяне цената на услугата. В резултат платените паркинги в Пазарджик са почти празни.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини