Зоокътът в "Кайлъка" се обогати с двойка чернокрили пауни

  • 19 октомври 2016 13:18

  • 1233
  • 0
Зоокътът в "Кайлъка" се обогати с двойка чернокрили пауни
©

Зоокътът в парка "Кайлъка" в Плевен се обогати с двойка чернокрили пауни. Това съобщи за БТА Красимир Коцев - директор на общинската фирма "Акварел", която го стопанисва.

Той допълни, че семейството е доставено от Бургас по линия на обмена между зоологическите градини. От Плевен за Черноморието са изпратили две бодливи свинчета. За съжаление красотата на мъжкия паун ще бъде възстановена едва през пролетта с новото оперение, защото преди зимата са му опадали перата от опашката, каза Коцев.

Животните в парка са осигурени за зимата с храна, допълни той. Както и досега на най-голям интерес от страна на посетителите се радват двойка лъвове, двойка мечки, двойка павиани. Зад оградите се разхождат много тревопасни животни - елени, муфлони, камерунски кози. В зоокъта разполагат с птици, някои от които - като папагалите, вече са прибрани на топло за зимата.

Зоопаркът работи целогодишно, уточни Коцев. По думите му отдавна търсят да попълнят колекцията си с двойка магарета - женско и мъжко. Те трябва да са от един вид и да са млади, поясни той. Засега не успяват да открият подходящите животни. Коцев коментира, че много от днешните деца, които посещават зоокъта, не били виждали магаре. За тях то е толкова рядък вид и би предизвикало любопитството им, почти колкото камила, коментира с чувство за хумор той.

Красимир Коцев по професия е карикатурист, художник график - автор на новото лого на града "Обичам Плевен", което предизвиква интерес и привлича хората да се снимат за спомен на централния площад "Възраждане".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1233 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини