Очакват се още обвинения за АЕЦ "Белене"

  • 19 октомври 2016 09:36

  • 1627
  • 1
Очакват се още обвинения за АЕЦ "Белене"
©

Днес се чакат нови обвинения за сделката за продажба на старото оборудване на АЕЦ "Белене", за което в понеделник обвиняеми станаха двама бивши изпълнителни директори на Националната електрическа компания /НЕК/, съобщи БНР.

По-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова поясни: "Касае се за длъжностни лица и за престъпление по служба. Ще затрудним разследването, ако предоставим повече информация на този етап. Имайте търпение, прокуратурата ще информира за всяко действие, което предприема", категорична беше тя. Любомир Велков и Мардик Папазян са обвинени за съзнателно сключване на неизгодна сделка за продажба на старото оборудване за АЕЦ „Белене“. Подписаният от тях през 2007 година договор с „Атомстройекспрот“ е ощетил НЕК с малко над 77 милиона евро, изчисли прокуратурата. Именно с този договор вчера бяха предприети смени в ръководствата на държавни дружества, свързани с енергетиката.

"В процедура по смяна са трима министри от правителството на Сергей Станишев - Асен Гагаузов, Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в и Петър Димитров. Последните двама са били министри на енергетиката именно в периода, когато Велков и Папазян подписват рамковия договор за АЕЦ "Белене", припомни, анонсирайки рокадите, за които от Реформаторския блок настояват отдавна, председателят на парламентарната комисия по енергетика - Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Днешните обвинения заради АЕЦ „Белене“ няма да са последните. Според неофициална информация до края на седмицата ще има още.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.25 | 23:29

1
Поредното шоу за пред хората, спокойно съдът ще ги опавдае след 15г. дела и разхождане по различните инстанции. Те пак ще са си откраднали милионите, а ние пак ще плащаме безропотно.....

Добави коментар

Водещи новини