Забранена любов, булдозер и пушка в ромската махала на Бяла Слатина

  • 19 октомври 2016 08:43

  • 5820
  • 3
Забранена любов, булдозер и пушка в ромската махала на Бяла Слатина
© Кадър БТВ

Забранена любов между 16-годишни Ромео и Жулиета вдигна накрак полицията в Бяла Слатина. Войната между враждуващите ромски фамилии от прословутата улица „Латинка" в града доведе до изпотрошени домове и автомобили. За щастие, всички са живи и здрави. В българския вариант на историята – Монтеки и Капулети дори си стиснаха ръцете, предаде БТВ.

Всичко започнало преди няколко месеца
, когато невръстните Камен и Грасиела от ромската махала в Бяла Слатина решили се вземат.

Камен Емилов, приятел на Грасиела: “Избягахме и решихме да се женим, не съм я взел насила, и баща й не е доволен, не иска да бъде тя при мене, защото аз съм лещарин, пък тия са калайджии. Верите ни не са еднакви, тия са по-богати и затова”, обяснява младежът.

Бащата на девойката - Шибил, твърдял, че е открадната и си я прибрал с полиция. Но това не му стигнало. Преди няколко дни, почерпен, се качил на багер и съборил оградата и стената на лятната кухня на враговете си, прегазил и един автомобил.

Срещу таткото нарушител на обществения ред е образувано досъдебно производство. Въпреки това привържениците на влюбения Ромео решили на свой ред да си отмъстят, като нападнали бащата на Грасиела и имота му. В резултат изпотрошили стъклата на няколко коли.

Впоследствие пред дома на Шибил се изсипали пет полицейски патрула. „Предната вечер извади една пушка, е такава, всичките го видяха, и дойде един и взе, три дена полицаите стоят пред тях и ги вардят, защото той има пари, има всичко и им дава пари и носят на полицаите кафета, мекици, да ядат закуски, а нас защо ни не вардят, че ни събориха къщата”, оплаква се жена от другата фамилия.

От полицията са категорични, че пазят обществения ред и не вземат страна и че оръжие и стрелба в махалата не е имало. Любовната драма обаче се заплита, защото влюбените са разделени и Грасиела вече е зад граница. Баща й я пратил там. Връзката продължава от разстояние.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5820 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мукаресте

2016.12.13 | 15:01

3
От както прочетах тази сълзлива повърня,не съм спрял:ред сълзи,ред сополи,а посредата рядка кал!!!Пак,ни занимахте с тази миризлива,долна сган Господин Циганина!!!Да ва .........у мамата,тъпи Журналя!!!!!
добре

2016.12.13 | 15:01

2
че са здрави, че иначе щяхме да им плащаме болничните разходи. Но не е добре, че са живи!
asd

2016.10.21 | 14:02

1
Защо за щастие. да ги оставят да се изтрепят.

Добави коментар

Водещи новини