Синът на един от върнатите турски граждани: Дете съм на поредната жертва на неуспешния преврат (виде

  • 19 октомври 2016 08:27

  • 10906
  • 2
Синът на един от върнатите турски граждани: Дете съм на поредната жертва на неуспешния преврат (виде
©

"Аз съм синът на поредната жертва на неуспешния преврат в Турция. Баща ми беше верен на страната си, а преди месеци спря да общува с нас. В петък вечер ми прати съобщение, че е в България и че там ще се изправи пред съда. Вчера сутринта отново се обади и каза, аз съм в Истанбул и тук ще ме съдят. Шокирани сме, все още не сме се свързали с него, не знаем дори дали е арестуван. Мисля, че е в полицията". Това обясни в ефира на БТВ синът на един от върнатите гюленисти, който пожела пълна анонимност.

"Не знам защо е бягал от турските власти, той беше съвестен гражданин. Това, което ме ядосва е фактът, че ми беше забранено да виждам баща ми. Страхувам се за мен и семейството ми и не вярвам, че баща ми е направил нещо нередно, служил е на страната вярно от години и мисля, че са го арестували заради преврата в Турция", сподедли още синът.

Адвокат Николай Хаджигенов коментира, че МВР за пореден път игнорира европейската конвенция по сигурността. Работата на МВР не е да хваща някого и да го натирва по границата. В правовата държава има законов ред, който трябва да се спазва. Има си съд, това, което се случи е емблематичен пример за политическа репресия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
10906 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.24 | 00:06

1
Няма ли кой да спре този ББ.и това правителство на абсурда .Ердоган вече взел да разпределя Б-я на части Кърджали Варна и т.н.Тая държава няма ли отговорни политически лидери . да спре тази разпродажба на държавата

2016.10.24 | 00:06

2
Няма!!! Любовта между бойко и ердоган е вечна и изпепеляваща (най-вече България).

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини