Лозан Панов: Във ВСС има колеги, които отстояват независимостта, но и други

  • 19 октомври 2016 07:59

  • 2059
  • 0
Лозан Панов: Във ВСС има колеги, които отстояват независимостта, но и други
©

"Има стандарти, които могат да бъдат спазвани. Примерът с турските граждани, които с хеликоптер веднага след преврата на Турция, се намират в друга държава и не са върнати е показателен. Правата във всяка държава трябва да се спазват, това е всичко. Няма как в една правова държава да няма конфликти, това е демокрацията, в разделенеието на властите. Нашите пари не се крадат, а преразпределят. Вместо парите да отиват по предназначение, те не отиват. Затова е важно правилното насочване на средствата. Това заяви в ефира на БТВ председателят на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет.

И добави, че една добре работещата правосъдна система може да ограничи измамите и взимането на пари, не по предназначение.

"Поискахме оставката на г-н Димитър Узунов, защото при него нещата не се случваха, както трябва. Поводът за искането й е начинът, по който представляващият ВСС Димитър Узунов е определил еднолично кой да се срещне с европрокурорите у нас. Според Панов действията на Узунов не са случайност. Той направи паралел с фалита на КТБ и последното интервю на Цветан Василев. ВСС е разделен на колеги, които отстояват независимостта и на такива, които не я. Ако се говори за цензура, не виждам друг начин, освен да го наречем липса на независимост. ВСС представлява хора, които спазват правила и хора, които ги нарушават.

"Нямам конфликт със Сотир Цацаров", допълни още той. Това, че го питах защо няма проверки по Яневагейт, не означава, че сме в конфликт. Има липса на реакция в институциите.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2059 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини