Избори 3 в 1 в столичния квартал "Младост"

  • 18 октомври 2016 19:41

  • 1772
  • 1
Избори 3 в 1 в столичния квартал "Младост"
© БТВ

До частичните избори за кмет на квартала се стигна след масови протести на жителите на квартала заради строителството в зелени площи и градинки. Сега въпросът е дали ще са така активни, за да се наредят и на две опашки, предаде БТВ.

Според ЦИК не може една и съща секционна комисия да брои бюлетини за кмет, за президент и за референдума.Избори три в едно ще се проведат в столичния квартал „Младост”. От Общинската избирателна комисия отсега предупрeждават за сериозни опашки, тъй като гласуването за кмет ще става в отделни помещения. Тъмни стаи ще има дори по коридорите и във физкултурните салони в училищата в „Младост”.

Почти 90 хиляди ще избират кмет заедно с президента, а и с гласуването на референдума. Те ще трябва първо да се наредят на две опашки.

13 са кандидатите, които искат да седнат в кметското кресло в „Младост”. Те обаче ще трябва да разчитат на това хората да гласуват веднъж за президент и след това да посетят и друга секция за да избират измежду 13-те.

„Секционните комисии ще са една до друга, ще се направи всичко възможно да има доста упътващи табели, за да не се объркват хората. Администрацията ще организира и хора, които да ги напътстват”, увери Полина Витанова, председател на ОИК.

Последвайте канала на

Калина Христова
1772 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
999

2016.10.19 | 09:08

1
Е.....АМ ВИ И ИЗБОРИТЕ СКАПАНИ. КРАЙ СТИГА ВЕЧЕ.

Добави коментар

Водещи новини