Ненков: Не е важно колко ще работи парламентът, а какво ще свърши

  • 18 октомври 2016 18:05

  • 3205
  • 4
Ненков: Не е важно колко ще работи парламентът, а какво ще свърши
© БТВ

За мен и за колегите ми от ГЕРБ беше от голямо значение ясно да кажем на гражданите, че не е важно колко ще работи парламентът като часове, а какво ще свърши като добавена стойност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБ Александър Ненков по повод изненадващото решение на парламента от 12 октомври, с което народните представители си гласуваха близо месец ваканция с претекст да не се пречи на предизборната кампания и което беше отменено днес.

Така или иначе освен законодателната дейност на народните представители е важно те да стигнат повече до хората. А в момента сме в предизборна кампания и винаги в такива случаи е имало някаква ваканция, през която обаче работата в комисиите продължава. И аз, и колегите ми постоянно сме в срещи с граждани. Изборът за президент особено в този неспокоен момент в света е важно да стане не на базата на емоции, а на базата на реални политики, които може да провежда. Затова е важно идеите на кандидатите за държавен глава да стигнат до техните поддръжници, заяви Ненков.

По думите му, голямо е изкушението на всяка една от партиите да търси предимство при предложенията си за промени в Избирателния кодекс. Според Ненков при коментарите за предложенията на ГЕРБ за промени в кодекса популизмът взема връх над обективизма. България има един от най-либералните режими за гласуване извън страната. Все пак този режим трябва да има своята граница. Има и нещо по-важно от това да се гласува в чужбина – вотът да влиза в някаква рамка, да е таен, демократичен, а да не е безконтролен, какъвто риск има например в Турция, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Той коментира и обтегнатите в последната седмица отношения в управляващата коалиция, като каза, че създаването на една коалиция е само началото. Нататък се изискват много усилия - не може само да се изтъкват заслуги, а за негативите само партия ГЕРБ да е виновна. През последната седмица понесохме негативи, че Реформаторският блок, а и донякъде Патриотичният блок си правят предизборна кампания на гърба на ГЕРБ. Уважението на коалиционните партньори трябва да е на много по-високо ниво, за да се запазят добрите отношения помежду ни. В името на националния интерес трябва да се загърбват личните интереси, каза още Александър Ненков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3205 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.10.18 | 22:59

4
Не го показваите този лалугер а му дайте биберона и му избършете устата
Джоро

2016.10.18 | 22:59

3
Тъпоъгалният триъгълник си е тъпоъгален, няма значение че има и остри ъгли. Когато си от ГЕРБ си подчинен на "Тъпоумен интриган"( цитат от Форбс).

2016.10.18 | 22:27

2
кмета на Симитли еБ@л Бойко Борисов!

2016.10.18 | 21:30

1
абе палячо , кажи го на работодателя ми / вече бивш/ , разболя половината фирма от претоварване

Добави коментар

Водещи новини