Пускат поетапно парното в Русе

  • 18 октомври 2016 15:36

  • 893
  • 0
Пускат поетапно парното в Русе
© Getty Images/Guliver

Във връзка с начало на отоплителен сезон 2016-2017 г., считано от 18 октомври 2016 г. „Топлофикация Русе” ЕАД започва поетапно запълване на вътрешните отоплителни инсталации и ефективното доставяне на топлоенергия за отопление към своите клиенти. Информацията за отоплителния сезон е публикувана на сайта на дружеството.

Във връзка с това е необходимо потребителите на топлоенергия да приключат всички започнати към момента ремонтни дейности по вътрешните отоплителни инсталации, както и да предприемат действия по обезопасяване на отклоненията от аварирали/демонтирани отоплителни тела. Считано от 18 октомври, персоналът на „Топлофикация Русе” няма да извършва източване на вътрешните инсталации на клиентите си за извършване на текущи ремонтни дейности, свързани с отоплителни инсталации в сградите - етажна собственост.

В съответствие с Наредба №16-334 за топлоснабдяването е необходимо на общо събрание на етажната собственост да бъдат определени лица за изпълняване ДЕЙСТВИЯ ПРИ АВАРИЙНИ СИТУАЦИИ, СЪХРАНЯВАНЕ НА КЛЮЧ ОТ АБОНАТНАТА СТАНЦИЯ И ДОПЪЛВАНЕ НА СГРАДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ. Изборът на конкретните лица, с посочени координати за връзка, се удостоверява пред “Топлофикация Русе” с протокол от общото събрание на етажната собственост.

При липса на избрано лице за действия при аварийни ситуации, дружеството не носи отговорност за причинени вреди върху собственост и имущество на абонатите в следствие аварии и/или течове от сградни инсталации, предупреждават от "Топлофикация".

При аварии по инсталациите за отопление и битова гореща вода е отворен денонощен телефон: 082/841 905.

Последвайте канала на

Калина Христова
893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини