Съдят жена, налетяла на бой на учителка в Сандански

  • 18 октомври 2016 14:38

  • 2406
  • 0
Съдят жена, налетяла на бой на учителка в Сандански
©

Районната прокуратура в Сандански предава на съд 35-годишната Ана Петрова, обвинена в саморазправа с преподавателка в училище.

На 21 декември миналата година около 8 часа сутринта младата жена заедно с майка си отишла в IV Основно училище „Св. св. Козма и Дамян" в Сандански и поискала да влязат вътре. Те тръгнали с ясното намерение да направят скандал на учителката по английски език Г. Б. Поводът бил това, че педагожката тормозела нейната 12-годишна племенница. Оказало се обаче, че тинейджърката си го е измислила и това не е вярно.

На входа на уилището охранителят спрял двете жени, но те му казали, че имат среща с директора. И тъй като към онзи момент той все още не бил дошъл, поискали да разговарят с учителката Г. Б. Така жените влезли спокойно, преследвайки своята цел.

Качвайки се в коридора на втория етаж, в момента, в който видели преподавателката, жените се нахвърлили с крясъци срещу нея: „Нямате право да се карате, нямате право да обиждате тези деца, ако има нещо, ще извикате нас". Опитите да се защити Г. Б. , били безуспешни и обстановката се нажежила. Последвал опит от майката на обвиняемата да удари учителката с дамската чанта, но охраната се намесила и предотвратила удара. Тогава е извикана полицията, за да въведе ред.

Когато обвиняемата чула, че е извикана полиция, още повече побесняла и започнала да отправя закани със следното съдържание: „Ще те пребия и жива от училището няма да излезеш", „Като те срещна на улицата, ще те пребия от бой". След това продължила да отправя обиди: „Ти не си никаква учителка", „Ти си боклук, грозотия", „Ако не си гримирана, няма да приличаш на нищо" и т.н. В коридора се събрали още свидетели, които опитвали да успокоят обвиняемата и майка й, но без успех.

Всичко това продължило докато не пристигнал автопатрул от РУП- Сандански, който извел от коридора двете афектирани жени, снели обяснения от всички присъствали лица и съставили предупредителни протоколи.

Очаква се да започне съдебен процес срещу жената, демонстрирала агресивно поведение в училище. За този вид престъпление законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини