СЕМ прие нова процедура за избор на генерални директори на БНТ и БНР

  • 18 октомври 2016 14:23

  • 909
  • 0
СЕМ прие нова процедура за избор на генерални директори на БНТ и БНР
©

Съветът за електронни медии прие нова процедура за избор на генерални директори на БНТ и БНР на редовно заседание днес с четири гласа "за" и един "против".

Новата процедура се състои от четири етапа, като е въведен нов етап на подбор между прегледа на документите и изслушването, посочи за БТА председателят на СЕМ Мария Стоянова. По думите й това говори за една оценка на кандидатите, които няма да бъдат допуснати на масов принцип, а на професионални критерии.

"Всеки един от претендентите за поста ще има усещането и самочувствието, че като достигне до финалната фаза в конкурса, това ще бъде оценка за него и досегашния му опит", заяви Стоянова, откроявайки престижността на финалната фаза на конкурса. Тя добави, че процедурата е била подложена на обществено обсъждане, а преди това е консултирана с известни български медийни юристи.

Иво Атанасов, който гласува "против", заяви, че не подкрепя новата процедура, защото тя "не става нито по-лесна, нито по-прозрачна". Няма как, увеличавайки етапите, да става по-лесна, не става и по-прозрачна, тъй като при този нов етап разглеждането на концепциите става при закрити врата, аргументира се той. Според него досега действащата процедура е проверена във времето, минала е през съда няколко пъти и е била неуязвима.

Последвайте канала на

БТА
909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини