Берлин ще е домакин на среща на върха за Източна Украйна в сряда

  • 18 октомври 2016 12:50

  • 1497
  • 1
Берлин ще е домакин на среща на върха за Източна Украйна в сряда
© gettyimages (архив)

Канцеларията на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се съобщи днес, че утре тя ще бъде домакин на среща с президентите на Русия, Украйна и Франция, на която ще бъдат обсъдени усилията за постигане на мир в Източна Украйна, предадоха световните агенции.

В изявлението се казва, че Меркел е поканила руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, украинския му колега Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември и френския държавен глава Франсоа Оланд да направят "оценка на изпълнението на договореностите от Минск от миналата среща и да обсъдят следващите стъпки" в процеса. Четиримата лидери имат спорадични срещи, на които дискутират спазването на споразуменията от беларуската столица, постигнати с посредничеството на Германия и Франция през февруари 2015 г. Последните разговори на високо равнище в този т. нар. нормандски формат се проведоха през октомври миналата година в Париж, припомнят Асошиейтед прес и Ройтерс.

ДПА отбелязва, че срещата, планирана за утре вечер, ще е първият случай, когато Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 посещава Берлин след избухването на украинската криза в началото на 2014 г.

Последвайте канала на

БТА
1497 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.18 | 23:14

1
какво общо има германия ,франция и русия ,към украйна и ЛНР И ДНР ,да не са страна в конфликта или лижат гъза на кравата ,която е дала заповедта и наблюдава как педала и бабата лижат ,лъжат и мажат

Добави коментар

Водещи новини