Поредна порция скандали в НС, депутатите отмениха дългата си ваканция (обновена+видео+снимки)

  • 18 октомври 2016 12:38

  • 15546
  • 8
Поредна порция скандали в НС, депутатите отмениха дългата си ваканция (обновена+видео+снимки)
© Булфото

Ще гласуваме за отмяна на ваканцията, която вие гласувахте - от 12 октомври до 16 ноември. С вашето дребно хитруване няма да ги подлъжете.

Това каза от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, по време на днешното извънредно заседание на НС. Недопустимо е изпълнителната власт да дава нареждания на законодателната. На всички е ясно, че единствено предсрочните парламентарни ще решат проблемите и ще донесат едно хомогенно ново управление, което да замени тази коалиция, категоричен беше той. Недопустимо е председател на Парламентарна група да прави открита и явна политическа агитация. В закона ясно е записано, че това подлежи на глоба, допълни го Четин Казак.

Повод за тези думи стана изказване на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, в което той обяви, че опозицията иска да има пленарни заседания, за да може да води предизборни битки. Ние ще направим предложение ваканцията на депутатите да бъде една седмица, но трябва да ви е ясно, че българският народ подкрепя правителството. ГЕРБ е единствената партия, която се среща с хората и на предстоящите избори съм убеден, че някои от вашата група, ваши общински съветници и кметове ще гласуват с номер 17, защото това е печелившото, обяви Цветанов.

Всичките изказвания бяха съпроведени от непрестанни подвиквания и опити за прекъсване на изказващите се. Председателстващият заседанието Димитър Главчев направи над 10 опита да укроти народните представители, но всичките бяха безуспешни. Още не сме започнали работа, а аз ще обявя почивка, ако няма ред в залата, заплаши той.

Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт също успя да разгорещи страстите. Г-н Главчев, да почнем да работим, а не да се занимаваме с предизборни битки. Не може някой да седи на парламентарната банка и да тропа като горила по нея. Това е недопустимо, заяви Байрактаров, а Димитър Главчев му направи забележка за обида на народен представител.

Към общия тон се присъедини и Таско Ерменков от БСП. Премиерът дойде в петък и ви наби канчетата, за да приемете поредната порция спуснати ви отгоре закони. Вашето поведение днес ще доведе до падането ви утре, заключи соцдепутатът.

След продължилите близо час и половина разгорещени дебати депутатите все пак гласуваха решение за отмяна на ваканцията си, която трябваше да продължи до 4 ноември. Гласуваха 187 народни избраници, "за" бяха 177, "против" нямаше, а 10 се въздържаха. 

Веднага след това Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа направи предложение от името на ГЕРБ НС да не провежда пленарни заседания за времето от 2 до 4 ноември и за това време народните представители да не ползват служебен транспорт с изключение на дните, в които са участвали на заседание в парламентарни комисии. Така действително ще се спрат всякакви спекулации, заяви той. "За" предложението гласуваха 113 народни представители, "против" бяха 45, а "въздържал се“ – 7. От опозицията отново скочиха на това гласуване, като се аргументираха, че в дневния ред не е имало такава точка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15546 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
МИЛИОНЕРИТЕ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НА БСП

2016.10.18 | 16:55

2
Изпълнително бюро на БСП - Нинова, Гергов, Добрев, Овчаров, Янков, Стойнев, Аспарухов...... и подобни. КОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е МИЛИОНЕР ? Пловдивски панаир, СПА хотели , Белчин Граден, Стримон Гардън-Кюстендил, вецове, тецове, енергийни фирми, ... ., Присвоиха си най-апетитните предприятия и блага на народа. Окрадоха ни ,а сега те защитавали социално слабите. Безсрамници. Как станахте милионери другари ? Обяснете ни.
Дани

2016.10.18 | 20:30

8
ГЕРБ и БСП са страни на една и съща монета - бивши комунисти, командвани отвън. А десните да не говорят, защото точно при Иван Костов стана масовата приватизация. Ако говорим честно- той е най-виновен. Той и Иван Костов е бивш комунист, преподавател по политикономия. Той и Бойко, пък и Цецка и Лилито и целият актив на ГЕРБ все са бивши комунисти! Само правят театър пред народа.

2016.10.18 | 17:30

4
Как станахме милионери ли...еми крадяхме и крадем заедно пък вие ни вярвате поотделно! Забавно е...и е безплатно!

2016.10.18 | 16:55

3
Емиии, откраднахме пенсионните фондове от комунизма и си разделихме златото и парите от хазната, ама те си бяха наши, на БКП. Съветските другари лично ни ги оставиха.

2016.10.18 | 20:29

7
Цв. Цв. да плати всички загубени дела в Страсбург (а не да ги одържат от мен) и да марширува към затвора!!!

2016.10.18 | 15:48

1
милионерите от бсп ,равни ли са на милиардерите от гроб ,май ще трябва да си отделят още много от закуските за да стигнат гробарите

2016.10.18 | 20:29

6
нещо си се объркал червените селяндури крадат около век, те са милиардерите, а и сами си направиха приватизацийки, направиха закони в тяхна полза, то за това престъпниците на едро не са по затворите
hh

2016.10.18 | 17:58

5
Те крадяха крадяха а ние къде бяхме ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини