Вижте обновения ТЕТРА-център, който ще гарантира сигурността по границите ни (снимки+видео)

  • 18 октомври 2016 10:58

  • 2955
  • 1
Вижте обновения ТЕТРА-център, който ще гарантира сигурността по границите ни (снимки+видео)
©

Зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и началникът на отбраната ген. Константин Попов  откриха обновения център за наблюдение и управление на система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA“, предаде репортер на novini.bg.

 

С изпълнението на проекта за доизграждане и развитие на системата TETRA на Българската армия ще бъде усъвършенствана способността на командирите и началниците да управляват подчинените си формирования, независимо от тяхната дислокация, на територията на страната.

Средствата за обновяване на центъра за наблюдение и управление са осигурени изцяло от Министерството на отбраната в изпълнение на приетата Програма за развитие на отбранителните способности и Плана за развитие на Въоръжените сили до 2020 г. С подмяната на хардуера и софтуера на ТЕТРА-центъра се повишат комуникационните способности на българските въоръжени сили и съвместимостта им с тези на партньорите от НАТО.

Исмаилов заяви пред журналистите, че благодарение на ТЕТРА-центъра ще се гарантира сигурността по границите на страната. Системата ще бъде свързана с МВР.

Центърът за наблюдение и управление на система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA“ е структура към Стационарната комуникационна и информационна система (Стационарната КИС). Развитието на автоматизираната мрежа по стандарт ТЕТРА е един от успешните комуникационни проекти, реализирани в Българската армия. Проектът е пуснат в експлоатация от 2003 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2955 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дани

2016.10.23 | 09:55

1
Значи, вместо да пазят границите от мигранти, те ще наблюдават горките гранични полицаи, които някмат дори палатки за сън, и ще внимават, да не би някой да пази границата! "С изпълнението на проекта за доизграждане и развитие на системата TETRA на Българската армия ще бъде усъвършенствана способността на командирите и началниците да управляват подчинените си формирования, независимо от тяхната дислокация, на територията на страната."

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини