Няма да има бежански лагери в с. Телиш, увери Красимир Ципов

  • 18 октомври 2016 10:37

  • 2764
  • 2
Няма да има бежански лагери в с. Телиш, увери Красимир Ципов
©

Красимир Ципов, заместник-министър на МВР, уверява гражданите на Община Червен бряг, че няма да има бежански лагери на територията на старите военни поделения в с. Телиш. Това съобщава на официалния си сайт Община Червен бряг.

В телефонен разговор Красимир Ципов е уверил общинското ръководство, че изтеклата информация в медийното пространство е интерпретирана грешно и на този етап от време не се обмисля настаняване на бежанци в старите поделения на с. Телиш. Ципов вярва, че предстоящите президентски избори и претендентите за поста, няма да всяват смут в обществото с най-болната тема на хората от село Телиш - бежанците. Той е напомнил, че подобни намерения, за откриване на бежански лагери в с. Телиш, е имало през 2013 г. и подобен проект в ден днешен изобщо не е обсъждан, се посочва в съобщението.

Представителите на МВР по покана на Община Червен бряг са готови да се срещнат с жителите на общината след редовното провеждане на президентските избори, за да има спокойствие у тях. Община Червен бряг излезе с официално становище, в което се обявява против подобни спекулации и настаняването на хора с подобен произход, се посочва още в сайта на общината.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2764 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.21 | 15:24

2
До изборите, след това Българите да се изселват

2016.10.21 | 15:24

1
Ако не ги настаните в стари казарми трябва да им построите нещо с парите от Европа, а май нямате намерение да ги делите с тях

Добави коментар

Водещи новини