Македонският парламент се разпусна за предсрочни избори

  • 18 октомври 2016 07:22

  • 987
  • 0
Македонският парламент се разпусна за предсрочни избори
©

Парламентът на Македония се разпусна в понеделник с цел да се вмести в легалния краен срок преди провеждането на предсрочните избори на 11 декември, които бяха договорени това лято по време на инциирани от Европейския съюз преговори, съобщава Balkan Insight, цитиран от „Фокус“.

Общо 110 от всички 123-ма депутати от управляващата и от опозиционната партии гласуваха за разпускането на парламента. Преди това народните представители в Македония гласуваха Националния бюджет на страната за 2017 г. след само два часа дебати. Макар бюджетът да е изготвен изцяло от законодателите от управляващата партия, опозицията реши да не удължава дебата по темата, за да се разпусне по-бързо парламента.

Първоначално македонският парламент трябваше да се разпусне миналата сряда, точно два месеца преди датата на изборите, но опозицията и управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ се обвиниха взаимно, че преднамерено правят така, че Събранието на Република Македония да продължава да работи, тъй като се страхуват от предстоящите избори.

В петък еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан призова и двете страни да предприемат действия, които да запазят договорената дата на изборите.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини