Манолова: Бъдещето на България е в ръцете на образованите хора

  • 18 октомври 2016 06:28

  • 1637
  • 7
Манолова: Бъдещето на България е в ръцете на образованите хора
©

Ректорът на Университетът за национално и световно стопанство проф. д.ик.н. Стати Статев и омбудсманът на България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на подписаха споразумение за сътрудничество. Документът насърчава съвместната дейност за организиране и провеждане на стажове в институцията на омбудсмана, изцяло съобразени с учебната програма и различните специалности на студентите от УНСС.

Събитието се състоя в сградата на учебното заведение. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на обясни, че споразумението ще даде възможност на студентите, да се запознаят с работата на омбудсманската институцията и правата на българските граждани.

Тя изрази надежда, че каузата за защита на правата на гражданите може да бъде подета и ще е чудесно, ако това се случи с помощта на младите хора. „Убедена съм, че бъдещето на България е в ръцете на образованите хора”, подчерта Манолова. По думите й в институцията постъпват огромно количество жалби и студентите ще бъдат много полезни в нея.

Доц.д.ю.н. Живко Драганов, декан на Юридическия факултет в УНСС изрази увереност, че сътрудничеството с институцията на омбудсмана ще бъде полезна за студентите. По думите му и самите студенти също ще бъдат полезни на институцията със своите качества, а сътрудничество ще бъде благоприятно за повишаването на интереса към изучаването на правото от страна на студентите, предаде "Фокус".

Доц. Драганов изрази надежда, че сътрудничеството ще е трайно и отношенията между двете институции ще стъпят на здравата основа на знанието и интересите към изучаването на правото. На подписването присъстваха ректорът на УНСС проф. д.и.н. Стати Стаев, омбудсманът на Р България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, зам.-омбудсманът Диана Ковачева, Денис Димитров, председател на Студентския съвет към УНСС, Николай Бакърджиев, помощник ректор и проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователска дейност.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1637 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
evreina

2017.04.02 | 20:19

7
bade6teto na balgariq e v racete na rusiq, turciq, amerika i germaniq

2016.10.22 | 21:26

6
младите и образовани българи бягат в чужбина защото знаят че тази държава не може да им даде нищо- нито работа, нито закрила от закона, нито бъдеще.
DEDO VI

2016.10.18 | 09:27

5
ХАХАХАХА ИМАМ ДВЕ ВИСШИ ...но немам пари да броя под масата....затова съм без работа....буклуци,,,,не се наядохте 27,,,години.....
ГЕРБ---ПОБЕДА

2016.10.18 | 09:24

3
Много вярно казано -- а знайно е , че младите и образовани българи гласуват за ГЕРБ ! Пенсионери и лумпени -- за червената кал и т.н. " патриоти " !

2016.10.18 | 09:24

4
Всичко е омазано с тая кал...даже и пожарникарския маркуч, дето искаш с него да я измиеш и той!

2016.10.18 | 07:49

2
Ако има начин да ви конфискуваме откраднатото и да ви изметем от политическото тетро дето го разигравате вече 27г...тогава България ще има бъдеще. Абе то начин има...ама ракията е лабава!
гост

2016.10.18 | 07:27

1
Младите и образовани хора повече няма и да помислят за Гербсп.

Добави коментар

Водещи новини