Оставиха в ареста обвинения в убийството на родителите си полицай

  • 17 октомври 2016 17:27

  • 4262
  • 0
Оставиха в ареста обвинения в убийството на родителите си полицай
© Getty Images/Guliver

Полицаят Венцеслав Караджов, обвинен в убийството на родителите си, остава в ареста, с решение на Пловдивския окръжен съд, предаде "Фокус".

Съдът остави без уважение искането на защитата на обвиняемия Венцеслав Караджов за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража” в по-лека такава, като счете, че към настоящия момент е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато и предявено обвинение.

Този извод следва от наличните по делото доказателства. От образуването на досъдебното производство до настоящия момент не е изтекъл срок, който да може да се възприеме като неразумен. Съдът счете, че е налице опасност обвиняемият да се укрие, която опасност се извлича от тежестта на обвинението и от данните по делото относно характеровите особености на обвиняемия. Затова съдът намери, че единствената адекватна мярка за неотклонение се явява мярката за неотклонение „Задържане под стража”. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини