Кой е наследникът на една от най-богатите монархии в света?

  • 17 октомври 2016 16:39

  • 3121
  • 0
Кой е наследникът на една от най-богатите монархии в света?
©

Всички погледи са вперени в коронования принц Маха Ваджиралонкорн, който се очаква да стане новия крал на Тайланд след смъртта на баща си крал Бумибол Адулядей.

Коронованият принц се прибра спешно в родината си от Германия в сряда, след като дворецът съобщи за влошеното здраве на баща му.

След новината за смъртта на краля, която беше оповестена в четвъртък, лидерът на тайландската хунта Прают Чан-оча обяви, че Маха ще се възкачи на трона. Той ще наследи престола на една от най-богатите монархии в света в момент, когато страната е разкъсвана от политически конфликти. Списание Time и вестник New York Post публикуват интересни факта за коронования принц.

Възкачването му на трона ще бъде отложено

Лидерът на хунтата Прают съобщи, че коронованият принц е помолил за отлагане с четири дни на възкачването си на трона, за да скърби заедно с народа. Прают обяви едногодишен траур за краля, като заяви, че смъртта му е трагедия за тайландците. „Той беше обичан и обожаван крал от всички. Управлението на краля приключи и неговата доброта не може да бъде намерена на друго място“, допълни Прают. Според критиците на Ваджиралонкорн обаче той просто иска още малко време за партита.

Прочети повече ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
3121 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини