Започва ремонтът на "Крайезерна"

  • 17 октомври 2016 16:26

  • 6014
  • 0
Започва ремонтът на "Крайезерна"
© Булфото (Архив)

Ремонтът на улица "Крайезерна" трябва да започне до месец. Проектът предвижда цялостна рехабилитация и разширяване на пътното платно. Ще бъдат изградени две допълнителни ленти за движение, за да станат общо четири, предаде Дарик.

Предтои направа на нова дъждовна канализация, подновяване на съществуващия водопровод за битови и промишлени нужди и поставянето на стълбове с енергоспестяващи LED лампи.

Инженерните дейности предвиждат преместване на цялата комуникационна мрежа и съществуващия газопровод. Успоредно на пътя ще има велоалея и локално платно. Връзката на локалното с главния път ще се осъществява чрез две кръгови кръстовища. Излизането от него ще е възможно само с десен завой, а влизането - само от лявото платно на главното направление.

"Крайезерна" ще свързва новоизградения пътен възел "Запад" и булевард "Тодор Александров". По този начин ще се осигури алтернативен маршрут за транзитно преминаващите през града автомобили. След ремонта, улицата ще поеме транзитния трафик към Южното Черноморие и ще осигурява лесен достъп до редица търговски и производствени обекти в Северната промишлена зона и Индустриалния логистичен парк.

Кметът Димитър Николов смята, че тези лесни транспортни връзки ще доведат до още инвестиции в икономикета на Бургас.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини