Съдят мъж, изтеглил 1800 лева от чужда банкова карта

  • 17 октомври 2016 15:54

  • 4606
  • 0
Съдят мъж, изтеглил 1800 лева от чужда банкова карта
©

Окръжната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 38-годишния Ивелин Ив. Той ще отговаря за използване на банкови карти без съгласието на титуляра – престъпление по член 249, ал. 1 от Наказателния кодекс, извършено като продължавано престъпление.

На 12 март тази година около 13 часа съсед на пострадалия от действията на подсъдимия забелязал мъж, който взел от паркирана кола малък сак. Свидетелят последвал съмнителния мъж, който му направил впечатление с поведението си, и видял, че се качва в кола „Волво“. След това уведомил съседа си. По номера на автомобила извършителят бил открит.

В чантата на пострадалия подсъдимият Ивелин Ив. намерил няколко банкови карти заедно със записани на листчета ПИН кодове за тях. Минути по-късно на три пъти той успял да изтегли 1000 лева от кредитната карта на потърпевшия. С друга банкова карта от банкомат били изтеглени на два пъти по 400 лева. За да не бъде открит и разпознат по време на нерегламентираното изтегляне на 1800 лева на няколко пъти, подсъдимият слагал ръка пред камерата на банкомата.

Същия ден Ивелин Ив. бил призован за разпит във Второ районно управление на полицията във Варна. На разпита той се явил със същите дрехи, с които бил облечен по време на тегленията от чуждите банкови карти. Назначената видеотехническа и лицевоидентификационна експертиза категорично уличават подсъдимия в извършеното престъпление.

Ако бъде признат за виновен, Ивелин Ив. може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на получената сума, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Последвайте канала на

Калина Христова
4606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини