Привличаме виетнамски инвестиции

  • 17 октомври 2016 14:27

  • 3653
  • 5
Привличаме виетнамски инвестиции
© Булфото (Архив)

Министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва е на посещение във Виетнам начело на официална и бизнес делегация.

Целта на визитата е обсъждане на мерки за активизиране на двустранните икономически отношения, представяне на бизнес климата и възможностите за търговия с България и идентифициране на нови области на сътрудничество. Ще бъдат обсъдени перспективите за производство и преработка на виетнамски стоки за износ за страните от ЕС, както и за създаване на смесени предприятия.

В Ханой министър Лукарски ще има срещи с Президента на Виетнам Чан Дай Куанг, с министър-председателя Нгуен Суан Фук, с министъра на индустрията и търговията Чан Туан Ан и със зам.-председателя на Националното събрание Буй Куок Хиен. След пленарна сесия между официалните делегации на двете страни се очаква да бъдат подписани протокол за постигнатите договорености и меморандум за сътрудничество между Българската банка за развитие и Виетнамската банка за развитие.

По време на посещението ще бъдат проведени два бизнес форума – в Ханой и Хо Ши Мин, в които ще участват представители на 11 български предприятия и на множество виетнамски компании. В Хошимин министър Лукарски ще проведе среща и с председателя на Народния комитет на гр. Хошимин Нгуен Тханх Фонг.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3653 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.10.21 | 11:28

2
боже ,не дъното достигнахме ,ами го подминахме , виетнамците при нас се учиха и работиха ,сега ние ръката си за подаяние от тях ,подлагаме

2016.10.22 | 15:07

5
инвестиция : неграмотнико ,"Кауфланд " "Софийско френска вода " ,Лидл " "Шел " ,"Чез "и още .все инвестиции ,златото също ,айде няма нужник от толкова кръвопийци на нашия гръб ,и без тия си живеехме спокойно и охолно !Чукча не писател ,чукча мисли с главата ,а ти педалчо -с дупето
До малоумника №1

2016.10.21 | 11:28

3
Прочети първо, че става въпрос за ИНВЕСТИЦИИ, а не за подаяния. ЧУКЧА-писател, чукча- не читател. Просто боклук тъп, ама с компютър!
hfasdflper jsdlöge до малоумника № 1

2016.10.21 | 11:28

4
Тук един тъп простак се има за "умник", понеже си е купил компютър. Пише неграмотно, цинично и просташки, понеже е необразон тъпанар-БОКЛУК.

2016.10.21 | 11:28

1
приемам аргументите ти ,логично е ,така разсъждават педалите по цял свят , нямам претенции да съм умник ,поне разсъждавам ,а не копирам лозунги писани за кретени ,драги боклук

Добави коментар

Водещи новини