Проверяват за умряла риба по поречието на Тунджа

  • 17 октомври 2016 14:25

  • 1346
  • 1
Проверяват за умряла риба по поречието на Тунджа
© Булфото

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Стара Загора и Басейнова дирекция - Пловдив извършват извънредна проверка по сигнали за умряла риба по поречието на река Тунджа между селата Самуилово и Крушаре. Това съобщиха от РИОСВ-Стара Загора.

В началото на миналата седмица, също по сигнал за умряла риба в река Тунджа до село Крушаре, експерти на РИОСВ и Регионална лаборатория са извършили оглед, при който се констатира 10 умрели риби в реката и около 20 на брега на разстояние 200-300 метра от селото. Било е установено, че водите на реката са с бистър цвят, без оцветяване и без миризма.

Не са установени и точкови източници на замърсяване на водите на реката в този участък. В същия ден са били извършени и две контролни проверки с пробонабирания на потенциални промишлени замърсители от Сливен, които имат разрешителни за заустване на отпадъчни води в повърхностни водоприемници.

След извършване на обход на посочения в сигнала участък от реката и лабораторен анализ, резултатите ще бъдат оповестени, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.17 | 14:41

1
Като гледам не са 10-тина риби а цяла еко катастрофа на реката .Безсрамници умъртвиха народа сега умъртвяавт природата .Бог да ги накаже тия идиоти и мафиоти

Добави коментар

Водещи новини